Posted on Leave a comment

Rosenborgplakaten

Rosenborg Slot

Det smukke Rosenborg Slot i hjertet af København er motivet i denne limited edition plakat. Slottet er foreviget set fra Kongens Have (vestlig retning). Denne vinkel fremhæver slottets adgangsvej over voldgraven til Kongens Have.

Plakaten viser, at slottets ligger i en idyllisk grøn oase midt i en pulserende storby, med Livgardens Kaserne i baggrunden.

Rosenborg Slot er et malerisk smukt slot og huser nogle af Danmarks vigtigste kulturskatte. Derfor er Rosenborg Slot en uundværlig tilføjelse til serien “Danske Slotte”.

 Plakaten kan købes her.

Om Rosenborg Slot
Rosenborg Slot er et smukt renæssanceslot i det centrale København, men Rosenborg blev oprindeligt anlagt som lille eremitage/lystslot. Dette skete efter påbud af Christian 4. i 1606-1607 og slottet skulle ligge i den nyanlagt park, Kongens Have, udenfor Københavns volde.Det oprindelige lystslot blev dog udvidet allerede i 1613-1615 og igen i 1616-1624 og atter igen i 1633. Herefter var der ikke længere tale om et lystslot, men om det pragtslot i nederlandsk renæssancestil, som vi kender i dag. Rosenborg blev bolig for kongerne frem til år 1710.

Christian 4. er kendt som en at de største bygger i Danmarkshistorien og hans indflydelse på Rosenborgs arkitektur er meget tydelig. Slottet fremstår som en fornem repræsentant for Christian 4.s mange bygværker med sine høje tårne og sit røde murværk med sandstensornamentering.

I dag huser Rosenborg Slot et kulturhistorisk museum, med nogle af Danmarks største kulturskatte. F.eks. Finder man i slottets kælder de danske kronjuveler og kronregalier. Desuden finder man i Riddersalen; de prægtige tronstole samt de tre sølvløver i naturlig størrelse, som står vagt om tronstolene. Selve Kongetronen er lavet af narhvaltand og er prydet med forgyldte figurer, hvorimod Dronningetronen er lavet af helt i sølv. Væggene i Riddersalen er prydet med en serie af gobeliner fra år 1693, som viser nogle af de berømte slag mellem Danmark og Sverige.

Interiøret på Rosenborg er særdeles velbevaret og man får et enestående indblik i kongerne bolig. Rosenborg huser desuden en imponerende samling af Flora Danica samt en af verdens fineste samlinger af venetiansk glas. Museet på Rosenborg Slot formidler på fornem vis de danske kongers historie gennem 300 år. Startende med Christian 4. i slutningen af 1500-tallet og frem til Frederik 7. i 1800-tallet.

Læs mere om Rosenborg Slot på kongeligeslotte.dk, parkmuseerne.dk, kongernessamling.dk, wikipedia eller visitCopenhagen.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *