Posted on Leave a comment

Frederiksborgplakaten

Frederiksborg Slot

Det maleriske Frederiksborg Slot beliggende i Hillerød på Nordsjælland er motivet for denne limited edition plakat. Slottet er foreviget set fra nordøstlig retning og fremhæver slottets flotte beliggenhed ved Slotssøen. På Slotssøen ses Slotsø Færgen som bl.a. lægger til ved den smukke barokhave.

Frederiksborg Slot er et smukt slot og en betydningsfuld tilføjelse til serien “Danske Slotte”.

 Plakaten kan købes her.

Om Frederiksborg Slot
Frederiksborg Slot ligger malerisk placeret midt i Slotssøen i Hillerød og er Nordens største renæssanceslot. Slottet er opført på tre små slotsholme midt i Slotssøen og slottets hovedbygning består af ialt 3 store sammenbyggede 4 etager høje huse, Kongefløjen, Kirkefløjen og Prinsessefløjen.

Det overdådigt udsmykkede pragtslot er særdeles rigt på detaljer og imponerende dekorative elementer som det imponerende Neptunspringvand og Kongefløjens marmorgalleri. I dag huser Frederiksborg Slot det Nationalhistoriske Museum. Et besøg på Frederiksborg giver enestående mulighed for at opleve tidligere tiders pomp og pragt på nært hold. Inden for slottets mure kan man opleve ca. 500 års danmarkshistorie fortalt gennem historiske malerier, portrætter, møbler og kunsthåndværker fra forskellige stilperioder.

Danmarks prægtigste renæssanceslot
Slottet blev oprindeligt bygget i 1560 af Kong Frederik 2., dog rev hans søn, Christian 4. det meste af dette slot ned og genopførte et nyt slot i mellem 1600-1625. Det nye slot blev opført i den smukke hollandsk/nederlandsk renæssancestil. I årene mellem 1671 og 1840 blev de danske konger kronet i Frederiksborg Slotskirke. Renæssanceanlæget blev bygget af Christian 4. I starten af 1600-tallet havde bl.a. til formål at viser kongens position og status som magtfuld monark. I 1859 blev slottet hærget af en brand og måtte genopføres. Dette blev bl.a. gjort med økonomisk støtte fra bryggeren J.C. Jacobsen og Carlsbergfondet.

Frederiksborg Slot ligger eventyrligt placeret midt i Slotssøen, omkranset af Barokhaven og den engelskinspirerede landskabshave. Slotshaven skiller sig særligt ud på grund af den sirlige barokhave med de fire kongelige monogrammer udført i buksbom, det festlige kaskadeanlæg, pragtfulde historiske blomster og flotte skulpturer. Slotsparken med sine naturskønne omgivelser, indbyder til fredfyldte havevandringer eller en sejlture med Slotsø Færgen.

Så sent som i 1996 blev parkanlægget bag slottet genindviet efter en storstilet istandsættelse. Parkanlægget er 100 m bredt og 400 m langt.

Frederik 2. Fik bygget flere små lysthuse omkring slottet og i 1580-1581 blev Badstuen opført. Badstuen ligger i naturområdet omkring slottet og benyttes stadig af hoffet til f.eks jagtfrokoster.

Frederiksborg var faktisk et alternativt navn for byen Hillerød indtil omkring 1910.

Læs mere på dnm.dk, visitCopenhagen eller kongeligeslotte.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *