Posted on Leave a comment

København Domkirke Plakaten

KøbenhavnplakatDomkirken i København, Vor Frue Kirke, er motivet i denne limited edition plakat. Kirken er foreviget set fra nordvestlig retning, fra Sankt Petri Kirke.

København Domkirker er i sig selv en anderledes kirke som skiller sig ud fra andre kirker, men den stor udfordring ved denne plakat var den omkringliggende by. For at formidle Københavns størrelse som Danmarks største by var det vigtigt at vise de mange bygninger og landmærker som udgør plakatens baggrund. Plakaten fremhæver kirkens placering i en storby omgivet på alle sider af by.

København Domkirke er med sin smukke romersk inspirerede arkitektur en spektakulær tilføjelse til serien “De Danske Domkirkebyer”.

 Plakaten kan købes her.

Om København

Beliggende på Sjællands østkyst er København kendt som Danmarks hovedstad og sæde for Kongehuset og den danske regering. I et mere historisk perspektiv kan København føres tilbage til omkring år 800. Den gang lå der blot et mindre fiskerleje, der hvor byens centrum ligger i dag.

Arkitektonisk er København berømt for at have en unik balance mellem moderne og traditionel arkitektur.

Hvis du vil vide mere om København, kan du besøge http://www.visitcopenhagen.dk/.

Om Vor Frue Kirke

Kirken er hele tre gange brændt helt ned til grunden og er blevet erstattet af en ny bygning. Den nuværende kirke er bygget i begyndelsen af det 19. århundrede. Arkitekten til den nuværende kirke har været stærkt inspireret af den romerske arkitektur, hvilket specielt ses på de store søjler i indgangspartiet.

Du kan læse mere om Vor Frue Kirke på kirkens officielle hjemmeside: http://www.koebenhavnsdomkirke.dk/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *